Gazdag krumplisaláta
A receptben olvasható módon simán tojást is főzhetsz a rizsfőződdel.
- 4 tojás
- fél kg burgonya
- 4 dl víz
- majonéz ízlés szerint
- 1 kanál olívaolaj
- 2 kanál ecet
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál apróra vágott újhagyma
- 1-2 szál zeller, vékony karikákra vágva
- 2 teáskanál mustár
- csipetnyi só
A megmosott tojásokat helyezd a gőzölőkosárba. A burgonyát pucold meg, majd vágd falatnyi darabokra. Öntsd a rizsfőzőbe a vizet, tedd bele a krumplit. Kapcsold be a rizsfőzőt és 10-15 perc alatt főzd puhára a burgonyát (a tojás közben keményre fő a gőzben). Ügyelj rá, nehogy túlfőzd a burgonyát: inkább maradjon kicsit kemény. Vedd ki a rizsfőzőből az edényt és hagyd kihűlni (ha sietsz, az egészet tedd hideg vízbe egy nagyobb lábasban). Keverd el az összes többi hozzávalót, majd forgasd meg benne a burgonyát. A tojásokat egyben, vagy félbevágva add hozzá.